Arnakke Humle
Engelsk Pale Ale 6.5%
Arnakke ligger 5 kilometer sydøst for Holbæk med smuk udsigt over Tempelkrogen – den inderste del af Isefjorden. Midt i landsbyen Arnakke gror en stor, flot humle – deraf navnet.
Brygget første gang i 2005, den oprindelige opskrift bruges stadig.
Arnakke Humle er en fyldig og frugtig ale efter engelsk forbillede med masser af smag fra Pale Ale malt, engelsk bitterhumle . Vi anvender en engelsk overgær og krydrer med Saaz humle, som giver øllet en behagelig og tør eftersmag. Velegnet til til det danske frokostbord, lyse kødretter – eller simpelthen som en velsmagende tørstslukker.
Øl brygget af vand, bygmalt og humle.
Bysø Brown
Brown Ale 6.5%
Bysøen ligger I Holbæks centrum – ikke langt fra vores bryggeri i Nygade. Den lille sø, der stammer helt tilbage fra middelalderen, er omgivet af en hyggelig blomster- og bypark og er absolut et besøg værd.
Bysø Brown er blevet justeret et par gange, indtil den fik sin endelige form i 2007.
Det er en fyldig ale med masser af smag de tre forskellige malte. Øllen afrundes med noter af nødder og frugt.
Øl brygget af vand, bygmalt, spelt og humle
Munkholmer
Sort Belgisk Ale 6.5%
Munkholm er en lille landfast ø tæt på Holbæk – ikke mindst kendt for Munkholmbroen. Navnet var oplagt, da vi til øllen bruger en belgisk klostergær.
Munkholmer var den første øl, der blev brygget på Holbæk Bryghus i 2005. Egentlig var det et fejlbryg, da det skulle det have været en helt anden øl. Men vore kunder syntes, at den var alt for god at kassere, så vi har beholdt den i vores sortiment lige siden!
Munkholmer er en øl sort som natten. Typemæssigt er den en hybrid mellem Stout og Schwarzbier. Den mørke, ristede malt giver øllet karakteristiske noter af kaffe og mørk chokolade.
Øl brygget af vand, bygmalt og humle
Stout med Bourbon Whiskey 7.5%
Ordet Whisky kommer fra det gæliske ”uisge beatha”, der betyder ”livets vand”. “Whisky” er den oprindelige skotske stavemåde, mens irerne og amerikanerne skriver det ”Whiskey”. Og det er netop amerikansk Bourbon Whiskey vi bruger i denne livgivende og spirituelle udvikling af vores Munkholmer. Whiskey-varianten blev brygget første gang i 2007.
WhiskeyStout er en blød og rund stout, der egner sig fortrinligt til afslappede stunder. Smagen rummer noter af kaffe, mørk chokolade og vanilje med en diskret afrunding af whiskey.
Øl brygget af vand, bygmalt, sukker og humle. Tilsat bourbonwhiskey
Blonde 6.5%
Nyd en kølig Forårsbryg, når bøgen er sprunget ud og mærk at du fyldes med forårets optimisme og glæde.
Vores Forårsbryg debuterede i 2006 under navnet Påskebryg, men vi ændrede navnet, da foråret jo som bekendt varer længere end påsken. Vi brygger den stadig efter den originale opskrift.
Forårsbryg er en lys og letdrikkelig ale. Fyldig men alligevel mild og frisk med et strejf af citrus.
Øl brygget af vand, bygmalt og humle.
Hyldeblomst Spelt Ale 5.5%
Maglesø Sommerbryg er navngivet efter den umaltede spelt, som gennem historien har groet på marker ned til Maglesøen. Landskabet har så mange smukke og tæt beliggende bakker, at stedet kaldes ”de vestsjællandske alper”.
Brygget første gang i 2006.
Maglesø Sommerbryg er en liflig tørstslukker. Nyd den afkølet i en stille stund eller i godt selskab. Passer fortrinligt til fisk og lette sommeretter.
Øl brygget af vand, bygmalt, spelt , sukker og humle. Tilsat hyldeblomster, citroner og appelsiner
Lys Doppelbock med Mispel 9.5%
For 150 år siden havde mange haver et Mispeltræ, men de er siden blevet sjældne. I bryghusets gårdhave stod et af disse smukke træer. De aromatiske frugter blev brugt i Høstbryggen, som er en af verdens uhyre få mispel-øl. Den blev produceret første gang i 2008. Året efter kom den også på flaske.
Høstbryg er brygget på vand, Münchener Malt, sukker og humle samt mispelfrugter. Det er en ravfarvet øl, fyldig og med en aromatisk duft og en letkrydret smag af frugt og sensommerblomster. Drik den først, når høsten er kommet i hus, for det er en øl for feststemte, granvoksne karle.
Øl brygget af vand, bygmalt, sukker, mispelfrugter og humle.
Krydret Belgisk Ale 6.5%
En julebryg skal være potent nok til at hamle op med julemenuen, uanset om den lyder på and, gås, flæskesteg eller det traditionelle danske frokostbord. Og denne robusthed har Holbæk Bryghus Julebryg, som blev brygget første gang i 2005.
Vores julebryg dufter og smager af hygge og højtid. Den er brygget generøst med en kombination af flere malte, humle og vand. Desuden tilsat orange og lakrids. En fyldig øl med en let sødme, der smager af meget mer´!
Øl brygget af vand, bygmalt, sukker og humle. Tilsat appelsinskaller og lakrids
Krydret Stout 7.0%
Med sin rige fylde passer Winterstout godt til årstiden, hvor den kan sprede både varme og hygge. Undervejs tænker du måske, at ”lige om lidt bliver dagene lysere og længere….”. Og hvis du kan holde på en hemmelighed, så smager den faktisk også fortrinligt om sommeren!
Brygget første gang i 2006.
Winterstout er brygget på en kombination af hele seks forskelige malte og krydret med en anelse salvie. Det er en kraftig, krydret og alligevel letdrikkelig øl.
Øl brygget af vand, bygmalt, sukker og humle. Tilsat salvie.